De kuddes van Tjitse Terpstra, Marijke Dirkson en Martin Orij

Dit jaar, in de zachte nazomer, worden voor het EK schapendrijven de schapen van Tjitse Terpstra gebruikt voor de wedstrijden en openen we het evenement met een kudde van Marijke Dirkson en Martin Orij.

Tjitse’s kudde bestaat uit 340 Schoonebeker Heideschapen. De dames lopen normaal gesproken in Zwolle, waar ze bekend staan als de Zwolse Schaapskudde. Sinds jaar en dag trekt Tjitse vol trots met zijn kudde door de wijken; AA-landen, Stadshagen en Holtenbroek om hier ecologisch beheer uit te voeren. Als je vraagt waar Tjitse het trotst op is, antwoordt hij: Jim. Zijn trouwe hond, die de kudde telkens weer gracieus door de stad heen weet te manoeuvreren.

Marijke en Martin, van Landsschapsbeheer Rinnegom, hebben een kudde van 250 schapen en zijn al meer dan 25 jaar landelijk bekend vanwege hun vakkundige aanpak. Zij zetten de schaapskuddes in om natuur en openbaar groen te beheren. De schapen zijn van het Kempische heideschapen-ras en zijn aan honden gewend. Deze prachtige schapen zullen tijdens de opening van het evenement een prachtige omlijning geven.

We kijken enorm uit naar de prachtige plaatjes die deze kuddes zullen opleveren.