De Stichting Hart voor West-Friesland organiseert de eerste Europese International. Deze vindt plaats van 20 t/m 24 juli 2022.

Alle landen die deelnemen aan de Continental mogen zich inschrijven voor deze wedstrijd. Hiervoor ontvangen alle deelnemende landen een officiële uitnodiging. Ieder land bepaalt zelf welke handlers zich inschrijven. Hierover volgt meer informatie. Voor Nederland zal de Stichting Hart voor West-Friesland een kwalificatiereeks organiseren in aanloop naar juli.

De wedstrijd
De wedstrijd en kwalificaties vinden plaats in een periode van vijf dagen. Op de eerste drie dagen (20, 21 en 22 juli) worden de kwalificatieruns gelopen. De beste vijftien handlers van elke kwalificatiedag gaan door naar de semi-finale op zaterdag 23 juli. De zestien beste handlers uit de semi-finale plaatsen zich voor de finale op zondag 24 juli.

Voorinschrijving
Om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden wordt er een voorinschrijving georganiseerd. Alle handlers kunnen maximaal twee honden inschrijven (plus een derde hond als reservehond). Afhankelijk van het aantal opgegeven honden komt de derde hond wel of niet op de reservelijst.

LET OP:
Dit is een open klasse wedstrijd. Schrijf je pas in als je van mening bent dat de hond het niveau aan kan.

De voorinschrijving is geopend van 1 t/m 14 augustus 2021. Mail bij interesse naar hartvoorwestfriesland@outlook.com en vermeld de naam van handler en hond(en).

De kwalificatie wedstrijddagen
Deze zijn op 8,9 en 10 oktober 20121. Elke deelnemer loopt dat weekend drie runs, op elke dag één en elke run op een ander veld. De wedstrijddagen vinden plaats in de gemeente Opmeer (deel van West-Friesland in Noord-Holland).

Wedstrijdreglement
Dit betreft een open klasse trial. Deelnemers schrijven zich in voor alle drie de kwalificatiewedstrijden. De kosten bedragen €17,50 per run. Voor de drie runs betaalt een deelnemer dus €52,50. Let op: niet starten of de drie runs niet voltooien geeft geen recht op een teruggave van het startgeld.

Indien noodzakelijk kan de wedstrijdleiding besluiten tot het invoeren van een standaard.

Er wordt gewerkt met dagwinnaars per veld en dag-percentages. De winnaar van die dag krijgt 100%. De anderen een percentage van de 100%. Stel: de winnaar loopt 100 punten loopt en jij loopt 85 punten, dan is jouw percentage 85%.

Na de drie voorrondes is er een tussenklassement. Daarvoor gelden twee van de drie resultaten. Het slechtste resultaat valt af. Voorbeeld: handler X heeft in zijn drie runs 100%, 95% en 90% behaald. Dan vervalt de 90% en blijft de 100% en 95% over. Hiervan wordt het gemiddelde genomen, met drie cijfers achter de komma. In het geval van bovenstaand voorbeeld is dat dus 97,500%. De 35 beste gemiddelden gaan door naar de finaleronde in mei 2022. Deze combinatie heeft dus als eerste score 97,500% staan.

Finaleronde
Deze wordt gelopen op 14 en 15 mei 2022. De finaleronde vindt plaats in één weekend. De runs zijn dus op zaterdag en zondag. De startvolgorde wordt bepaald door middel van een loting op het wedstrijdveld. De kosten bedragen €35 voor het weekend ofwel twee runs.

Tijdens de finaleronde wordt tevens gewerkt met een dagwinaar en dag-percentages. Samen met de meegebrachte percentages uit de kwalificatiewedstrijddagen maakt dat in totaal drie resultaten waarvan weer de beste twee worden meegenomen om een eindstand te berekenen.

De beste acht handlers plaatsen zich hiermee voor Nederland voor de Europese International. De nummer negen en tien plaatsen zich als reserves.

De organisatie behoudt zich het recht voor om met wildcards te werken om meer deelnemers uit te nodigen voor de Europese International.

Hart voor West-Friesland Europese International
Onderstaande landen krijgen een uitnodiging. Ook is te lezen hoeveel deelnemers dat land mag inschrijven.

Arbeitsgemeinschaft Border Collie Deutschland e.V. (Germany): 8
Österreichischer Hütehundeverein (Austria): 8
Federation of Belgian Sheepdog Handlers and Organizers (Belgium): 8
Dansk Hyrdehunde Klub (DHK) (Denmark): 8
Suomen Paimenkoirayhdistys (Finland): 8
Association Française du Border Collie (France): 8
Associazione Italiana Sheepdog (Italy): 8
Norsk Sau og Geitalslag (Norway): 8
Svenska Vallhundsklubben (Sweden): 8
Swiss Sheepdog Society (Switzerland): 8
Føroya Seydahundafelag (Faroe Islands): 4
Klub Pracovnich ovcáckych Psu O.S. (KPOP-CR) (Czech Republic): 4
Hungarian Sheep Dog Society (Hungary): 4
Asociación del Border Collie de Trabajo (ABCT) (Spain): 4
Klub Pracujących Psów Pasterskich (KPPP) (Poland): 4
Associação Portuguesa de Utilizadores de Cães Pastores (Apucap) (Portugal): 4
Slovenská asociácia ovčiarskych psov (Slovakia): 4

Nederland: 8
Organisatie wildcards: 12
Totaal aantal deelnemers: 128

Regels

– De wedstrijd wordt gelopen volgens de Rules voor trials (ISDS) versie 2021.
– Ieder land mag 2 reserves inschrijven
– Iedere handler mag maximaal 2 honden starten.
Let op: een handler plaatst zich maar mag een andere hond inschrijven dan waar hij/zij zich mee heeft geplaatst.
– Iedere handler mag een alternatieve hond inschrijven
– Een handler kan nooit met 2 honden op 1 dag starten tijdens de kwalificatie rondes.
– Inschrijvingen verlopen op land niveau en niet individueel.
– Kosten per hond zijn 70 euro en de kosten voor een alternate hond zijn 35 euro.
– Rules voor trials voor de Europese International zullen naar de deelnemende landen worden gestuurd.